Programma : Milieu

08 Oktober 2006

Lawaaihinder, geurhinder,... , je hebt er last van. Het schepencollege kan daar iets aan doen.Je protesteerde, vroeg om een oplossing.

Maar er gebeurde niets.

Je kan daar ZELF iets aan doen. Stem GROEN!

Kan je een positief antwoord geven op de vraag of onze lucht zuiver, ons water gezond en onze bodem proper is? We kunnen inderdaad doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Maar laten we mekaar niets wijsmaken. Het antwoord is neen.

Groen! wil daar, al heel lang, verandering in brengen. Als de zon schijnt, willen we buiten werken, spelen,... We willen weer gezonde waterlopen. We willen een propere bodem.

Kortom we willen een milieu waar we gezond van worden. Kinderen en ouderen moeten weer vrij kunnen ademen.

Voor een gezond milieu kan je ZELF iets doen.

Stem GROEN!

Onze Grote Nete buiten zijn oevers :
elk jaar weer zandzakjes stapelen en bang afwachten ?
Of liever een definitieve oplossing op lange termijn ?

 

Geen vuiltje aan de lucht

"Mensen die gevoelig zijn aan milieuvervuiling moeten binnenblijven" is een veelgehoorde boodschap op de radio. Precies alsof er mensen zijn die niet gevoelig zijn voor milieuvervuiling. Grotere nonsens is nog nooit eerder verspreid.

Niet alleen de buitenlucht maakt mensen ziek. De laatste jaren werd ook duidelijk dat de binnenlucht ongezond kan zijn. Groen! wil milieu-ambulance-diensten die bij gezondheidsklachten aan huis komen om de vervuilingsbron op te sporen en aan te pakken. Deze diensten kunnen in samenwerking met de provincie of het Vlaams gewest uitgebouwd worden.

Links : Groen!Plus; MilieuInfo; MilieuInfo(2); MINA; provant; milieu en gezondheid; OVAM; VLM

Om de kwaliteit van de buitenlucht te verbeteren wil Groen! de gemeentelijke voertuigen stelselmatig omschakelen op koolzaadolie. (zie ook energie)

Om een duidelijk beeld te krijgen van de milieuhinder in onze gemeente zal Groen! het milieuklachten- en opvolgingssysteem (MKROS) effectief gaan gebruiken.

Links : MilieuInfo; provant

Groen! wil het probleem van de vervuiling door zware metalen aanpakken door samen te werken met BeNeKempen, een project van de Vlaamse en Nederlandse regering. (zie Ovam)

In samenwerking met de dienst waterbeheer van de provincie en het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) wil Groen! de sanering van de waterlopen aanpakken en het grachtensysteem saneren.

Links : MilieuBoot; Vlaamse overheid

Inzake afvalbeheersing wil Groen! de mensen die weinig afval produceren en diegenen die goed sorteren belonen. Het gft en ander groen materiaal wil Groen! omzetten tot energie in een biogascentrale. (zie ook energie)

Links : Milieukatern; BBL

Verder wil Groen! het groene karakter van onze gemeente versterken (zie poort de Merode).

 

naar Overzicht PROGRAMMA-punten