Actueel

Kon je in april niet aanwezig zijn op Groenegem, maar wil je toch nog jouw ideeën kwijt? Deel ze met ons.
We verloten een quickscan van eco2eco (onze Groene Pluim finalist) onder de deelnemers die een goed en uitvoerbaar idee indienen.
De deelnemers van Groenegem zitten al in de pot. We steken jouw naam er graag bij.

Je kan je ideeën indienen tot 10 januari...

© Fotografie Heidi Rombouts

 

Neen, in Westerlo is publieke ruimte niet eerlijk verdeeld. Wandelaars en fietsers delen een smal fietspad, terwijl het lokale verkeer een brede baan krijgt. De Oevelse dreef verdient beter!


Aan één kant van de Oevelse dreef delen fietsers en voetgangers een strook die 1,8 meter breed is. Als fietser moet je vaak...

Eind april organiseerde Groen Westerlo een een gespreksavond rond zorg, mobiliteit en energie. Het werd een geslaagde en boeiende samenkomst.
Jeremie Vaneeckhout, ondervoorzitter van Groen, trapte de avond af met een korte presentatie over de uitdagingen voor een plattelandsgemeente als Westerlo. Wat te doen met ruimtebeslag, mobiliteit, energie, vergrijzing en de zorg?...

Energie die je bespaart, moet je niet produceren

En niet betalen natuurlijk!
Energiebesparing in huis haalde de top vijf van de ideeën die in Westerlo leven. De energieprijzen blijven immers stijgen. Wereldwijd blijft ook de vraag naar energie groeien, ook al zijn de olie- en gasvoorraden beperkt. Daarom is het zo belangrijk om aan energiebesparing te doen in onze...

Kachel en open haard: gezellig, maar hou het gezond voor jezelf en je buren

De eerste koude nachten komen eraan en dat betekent een stinkende brandgeur in de buitenlucht. Wie een kachel of open haard niet op de juiste manier gebruikt, kan immers voor heel wat overlast zorgen en ieders gezondheid schaden.


Wat verbranden?

Wat mag je verbranden...

Westerlo heeft behoefte aan openbare toiletten die ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.
Een aanduiding op publieke plaatsen als het gemeentehuis, de bib, de sporthal/het zwembad en de dienst toerisme zou mooi begin zijn. Ook horecazaken kunnen hun faciliteiten openstellen.
Onze vraag op de gemeenteraad, naar (zelfreinigende) openbare toiletten, werd helaas niet...

Op vraag van Rita Moons, gemeenteraadslid voor Groen in Westerlo, ondertekenden alle gemeenteraadsleden de motie tegen kernwapens van de stad Ieper.
Momenteel onderhandelen de VN over een verbod op kernwapens. De Belgische regering stemde tegen de resolutie om de onderhandelingen op te starten. Ons land zit niet langer aan de onderhandelingstafel, waaraan nog steeds 132...

Denk mee na over de toekomst van jouw gemeente. Welkom in Groenegem!

Ondervoorzitter Jeremie Vaneeckhout komt donderdag 20 april naar Heultje met onze roadshow Buitengewoon Groen. Hij neemt je mee naar 'Groenegem', een herkenbare gemeente in Vlaanderen.

Net als veel gemeenten kampt ook Groenegem met verspreide woningen, plattelandsvlucht en vergrijzing. Hoe gaan...

 

De NV Gabriëls heeft in 2014 een milieuvergunning aangevraagd voor de exploitatie van een tankstation langs de N152 in Oosterwijk. Het schepencollege van Westerlo en de Bestendige Deputatie van de provincie Antwerpen hebben deze vergunning geweigerd. Ook de minister heeft de vergunning (beroep ingesteld door de NV Gabriëls) geweigerd.
Nu, drie jaar later, doet deze firma...

De gemeenteraadsleden steunden het Groen voorstel om het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle) uitleg te laten geven over de vervuilde Grote Nete. Het FANC wijst in een rapport van 2015 op de radiologische en sterke chemische vervuiling met zware metalen. Hoewel de bedrijven die hun afval in deze waterlopen lozen grote inspanningen hebben gedaan op het gebied van...

Pagina's