29 nov 2015

Amnesty schrijfmarathon in de bib in Westerlo

Rond 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, komen wereldwijd miljoenen Amnesty-supporters samen om brieven te schrijven naar autoriteiten die het niet zo nauw nemen met mensenrechten. Brieven vragen mét succes de vrijlating van gewetensgevangenen, dringen de doodstraf terug en stoppen foltering en discriminatie. Ze geven hoop aan mensenrechtenactivisten. Ze bewijzen dat als burgers zich verenigen onrecht kan bestreden worden.   Acties van de lokale Amnesty groep Zuiderkempen op 10/12 in de bibliotheek Westerlo:

Op donderdag 10/12 is iedereen welkom op de schrijfmarathon in de bibliotheek van Westerlo. Om 14u opent de bib en zijn zij aanwezig met schrijfmateriaal tot 20u. We schrijven zeker en vast voor de Oezbeekse journalist die gefolterd is en een gewetensgevangene is. We vragen zijn onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.

Om 20u15 tonen ze de film Difret. Al sinds mensenheugenis is de 'telefa' een geaccepteerde traditie op het Ethiopische platteland - huwelijk door ontvoering. Maar niet elke vrouw legt zich daar bij neer. DIFRET vertelt het waargebeurde verhaal van zo'n vrouw.

Zelf actie voeren?
Ook thuis of onder vrienden kan je deelnemen aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Amnesty roept iedereen op om in december in de pen te kruipen en een brief te schrijven voor Yves, Fred, Maria en de andere mensen die centraal staan tijdens deze actie. Meer info over de marathon en de individuele dossiers vind je op www.aivl.be/schrijfmarathon. Online kan je acties tekenen op www.schrijfmarathon.be.
Jouw brief kan levens veranderen. Grijp dus naar die pen en doe mee!

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.