12 jun 2012

Groen wil opnieuw een Kempenaar in de provincieraad

Het provinciaal ledencongres van Groen heeft de lijsttrekkers vastgelegd voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober. Groen mikt in de provincie Antwerpen op minstens 5 provincieraadsleden en hoopt zo voor het eerst de provincie mee te kunnen besturen. "Met deze ploeg moet dat lukken. Er staat een ploeg klaar met heel wat nieuwe gezichten. De groene parlementsleden zullen hen ondersteunen als lijstduwers", aldus Tom Caals, huidig Groen-fractieleider in de Antwerpse provincieraad.In de Kempen trekt voormalig CD&V-schepen Assunta Geens uit Westerlo de provinciale lijst in het kiesdistrict Herentals. Europarlementslid Bart Staes duwt die lijst. Turnhouts gemeenteraadslid Greet Bockx is de lijsttrekker in het kiesdistrict Turnhout. Ze krijgt een duwtje in de rug van Vlaams Parlementslid Dirk Peeters.

Iedereen kent de provincie omwille van haar fietspaden, haar recreatiedomeinen en haar groepsaankoop van energie. Maar Groen gelooft dat het beter kan. Door het inzetten op het behoud van open ruimte en een duurzame ruimtelijke ordening, door innovatieve oplossingen voor te stellen voor noden in de zorgsector en in het woonbeleid, door meer samen te werken en minder zelf te investeren in eigen infrastructuur.

Groen wil werk maken van een (grensoverschrijdend) Nationaal Park voor de Noorderkempen en de groene troeven van onze streek maximaal uitspelen. Een autostrade dwars door de Kempen, zoals de Noord-Zuidverbinding momenteel dreigt te worden, past daar niet in thuis.

Een zetel in de provincieraad is geen evidentie, in 2006 vielen de Kempense groenen net uit de boot. Maar deze ploeg is van plan om die zetel met een constructieve campagne en sterke kandidaten op 14 oktober toch binnen te halen.

Greet Oris Voorzitter Groen Streek Kempen 0479 48 12 30 - greet.oris@telenet.be

 

RTV: Groen stelt lijst provincieraadsverkiezingen voor

RTV: Groen positief alternatief en trekt met Assunta Geens naar provincie

 

Bijlage: Kandidaten Provinciale verkiezingen Kiesdistrict Herentals en Turnhout

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.