Assunta Geens kandidaat voor Groen

29 Maart 2012

Assunta Geens (57) zetelt al twaalf jaar in de gemeenteraad voor CD&V. Mensen van Westerlo kennen haar als actrice, voormalig schepen, onder meer van cultuur en lerares woord of muziek. In oktober stelt zij zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Groen.  Jos Rens:

Waarom ga je naar Groen? Je gaat van een grote meerderheidspartij naar een oppositiepartij.

Doorslaggevend om mij nu in te zetten voor Groen was de problematiek van het crossterrein Rooiveld. Het belang van duizenden omwonenden dreigde te moeten wijken voor persoonlijke belangen, niet eens voor partijbelangen. Groen is oprecht bezorgd om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. De klimaatopwarming, de noord-zuid problemen, en de huidige economische en financiële crisis vereisen een heel andere politieke benadering dan deze van de laatste jaren. Groen biedt een haalbaar en vooral eerlijk alternatief. Ook in Westerlo is er behoefte aan een frisse en eerlijke aanpak.

 

Je had ook kunnen stoppen na twaalf jaar engagement ...

Dank zij de politiek ben ik met heel veel mensen in contact gekomen. Politiek geeft mij de mogelijkheid om met veel enthousiasme en respect mee te timmeren aan een warmer en rechtvaardiger samenleving. Ik wil een bijdrage blijven leveren. Ik wil een steen verleggen in de rivier. Maar ik wil ook een signaal geven. De huidige langdurige, overdonderende meerderheid, leidt m.i. tot een democratisch deficit. Er luidt slechts één klok die de andere klokken overstemt. Op lange termijn is dat nefast. Te meer daar binnen CD&V Westerlo vooral één klok de noten aangeeft voor de andere klokjes.

 

Voor welke uitdagingen staan we?

De wereld staat voor onze deur. We kunnen ons niet isoleren van de problemen van anderen. Ook niet van de moeilijkheden van mensen in het Zuiden. Milieu-, migratie, veiligheids- en economische problemen beïnvloeden ons dagelijks. Onze kop in het zand steken helpt niet. Er zijn alternatieven en verschillende partijen werken daaraan, zeker Groen. De beleidsplannen van de verschillende sectoren moeten beter op elkaar afgestemd worden. In Westerlo wonen is aantrekkelijk. De groei van de bevolking moet echter goed gepland en begeleid worden om deze aantrekkelijkheid te bewaren. Onder meer een vernieuwd cultureel aanbod kan hierop inspelen. De vergrijzing zal ook in Westerlo zijn sporen laten. Thuiszorg wordt steeds belangrijker. Als jonge senior wil ik meewerken aan bijvoorbeeld zorginitiatieven zoals de mantelzorgpremie.

 

Jos Rens kandidaat 14 oktober 2012 [email protected]