CD&V VOOR en NA de verkiezingen

03 Juni 2007

Uit het -programma van oktober 2006 :CD&V

"Een beetje hulp is graag gegeven.

Niet alleen ouderen, maar iedereen die in het leven minder kansen kreeg of met tegenslag te kampen heeft, mag op onze solidariteit rekenen. Ook initiatieven voor gehandicapten, kinderopvang, kansarmen en probleemjongeren verdienen onze aandacht."

U leest het goed : mensen met minder kansen, gehandicapten, enz. kunnen op CD&V steun rekenen.

Ook voormalig schepen van gelijke kansen Assunta Geens en huidig schepen van gelijke kansen Maurice Van Hemelen schreven in hun folders dat ze gehandicapten, enz. zouden steunen.

Hetzelfde verhaal in de folders van Esther Engels en andere vrouwelijke CD&V-kandidaten.

Dat was dus VOOR de verkiezingen.

 

NA

CD&V TEGEN openbare toiletten.

Waar bleef de steun van CD&V toen Inge Bastiaensen (GROEN!) op de gemeenteraad van februari meer openbare toiletten vroeg? (zie bericht 28 februari 2007)

Vrouw-ON-vriendelijk tot en met.  Assunta Geens, Maurice Van Hemelen moeten nu maar zwijgen over gelijke kansen.  Ook Esther Engels en de CD&V-vrouwen moeten nu maar zwijgen over hun steun aan gehandicapten.

Waar gaan de rolstoelgebruikers die in Tongerlo op verlof komen bij een wandeling door Westerlo een openbaar toilet vinden?

GROEN! Westerlo baseerde het voorstel op het voorbeeld "Aanzet tot integraal vrouwvriendelijk sanitair in Gent" dat op 19 maart 2007 van start gaat.  Dit is een initiatief van PLASACTIE i.s.m. stad Gent en de federale overheidsdienst van Grootstedenbeleid en Gelijke kansen (minister Christian Dupont).  Meer info : http://users.telenet.be/plasactie/vis.htm

 

VOORSPELLING

GROEN! kan u garanderen dat binnen afzienbare tijd CD&V zelf met dit voorstel voor de dag zal komen!   Maar dan is het hun voorstel en komt het niet van de oppositie.  Zo plat kan men het spelen.

En wie is "duupje"?  Inderdaad vrouwen met incontinentie, rolstoelgebruikers,..., in één woord die mensen die op CD&V-steun konden rekenen.

Plasactie deelde ons het volgende mee :

"Als grote steden zoals Gent zich voor dit doel engageren, dan kan uw gemeente de boot missen door niet op uw vraag in te gaan. Dergelijk weerstand kwam hier (Gent) zo'n 5 jaar geleden ook voor maar nu denkt iedereen er toch wat anders over."

 

Kies GROEN! om tegen dit vrouwonvriendelijk beleid iets te doen.

 

Remi Heylen , voorzitter Groen! Westerlo