De Klimaatshow van Groen komt naar Westerlo

10 Oktober 2015

De Klimaatshow van Groen komt naar Westerlo

Groen Westerlo en Groen Hulshout zijn uw gastheren en gastvrouwen op deze inspirerend avond tegen klimaatmoeheid. Wat hebben de paus, Obama en Radiohead gemeen? Wordt klimaatverandering het einde van de wereld of is er hoop? Hoe heet mag het worden voor alle leven op aarde begint te zweten? Wie maakt de grootste gaten in de ozonlaag: de varkens, de vliegtuigen of de bedrijven? Wat vertellen de laatste cijfers en hoe goed (of slecht) scoort België? Kunnen we als samenleving zelf de handen uit de mouwen steken? En wie in jouw buurt doet wat onze klimaatministers niet durven, willen of gehoopt hadden te doen? Het antwoord op deze en vele andere vragen is voor jou straks geen geheim meer. Ontdek op onze klimaatshow in jouw buurt alles wat je moet weten over

de staat van het klimaat en de cruciale klimaattop die eind november in Parijs plaatsvindt.

Wanneer
Dinsdag 27 oktober om 20:00 uur
Waar
Kamp C - Britselaan 20, Westerlo

 

Wat mag je verwachten?

Het klimaat is op hol geslagen. De druk is zo hoog dat mens en natuur stilaan op een burn-out afstevenen. En toch mogen we gerust hoopvol zijn. Terwijl de wereldleiders zich opmaken straks in Parijs internationale klimaatknopen door te hakken, gaan wakkere burgers zoals jij en ik wereldwijd aan de slag.

De KLIMAATSHOW is een inspirerende ontdekkingstocht naar de samenleving van morgen, een ode aan iedereen die vandaag vooruit wil, van de Malediven tot in Westerlo. Verwacht je aan een pikant avondprogramma voor jong en oud vol straffe verhalen, pittige hersenkronkels en stomende bekentenissen die je weer helemaal up to date brengen.

Groen parlementslid Hermes Sanctorum neemt je in ware 'Al Gore stijl' mee op wereldreis naar de verste uithoeken van onze opwarmende planeet en ontcijfert de feiten en mythes achter cocktails met gletsjerijs, selfies met eenzame ijsberen en ministers zonder goesting. Cabaretière en meesteres van de Ukelele Nele Van den Broeck, beter bekend als Nele Needs A Holliday, gaat samen met jou op zoek naar een oor- en lachspieren-strelend medicijn tegen klimaatmoeheid.

Voor we het vergeten: deze avond is GRATIS EN VOOR NIETS, want het klimaat verdient meer dan business as usual. Iedereen van harte welkom!