Denis Smets volgt Inge Bastiaensen op in de gemeenteraad

03 September 2007

Denis Smets volgt Inge Bastiaensen op in de gemeenteraad

Na 4,5 jaar noeste arbeid voor Groen in de Westelse gemeenteraad laat zich definitief opvolgen. Een tweede kindje erbij maakt het moederschap nog moeilijk te combineren met haar mandaat.

 

"Inge had al langer in samenspraak met de partij besloten om haar mandaat op te zeggen als er een tweede kindje kwam", zegt Remi Heylen, voorzitter van Groen! in Westerlo. Haar afscheid is er nu sneller gekomen dan verwacht, maar de ­partij houdt woord en aanvaardt het ontslag. "We gaan haar erg missen" zegt Heylen. "Ze is niet alleen een fijn mens, maar door haar gedegen dossierkennis werd ze door vriend en vijand gerespecteerd."

Inge Bastiaensen bedankt haar kiezers en de partij voor de steun en blijft uiteraard actief binnen Groen!

Inge Bastiaensen , uittredend gemeenteraadslid

 

Inge gaat haar opvolger nu klaarstomen voor de gemeenteraad en zal ook nadien de nieuwe mandataris met raad en daad bijstaan.

Die opvolger wordt Denis Smets uit Oosterwijk. Hij deed ervaring op in het OCMW en volgt al jaren de gemeenteraad vanop de tribune.

"Ik ga de dossierkennis van Inge zo goed mogelijk verderzetten, maar mijn accent ligt meer op het algemene lokale belang, natuurlijk met een groene inslag", zegt Smets. "Ik ga er rustig aan beginnen nadat ik samen met Inge en Remi alle dossiers ingestudeerd heb", vervolgt hij.

 

Denis Smets , nieuwbakken gemeenteraadslid