Energie die je bespaart, moet je niet produceren

22 Oktober 2017

Energie die je bespaart, moet je niet produceren

Energie die je bespaart, moet je niet produceren En niet betalen natuurlijk! Energiebesparing in huis haalde de top vijf van de ideeën die in Westerlo leven. De energieprijzen blijven immers stijgen. Wereldwijd blijft ook de vraag naar energie groeien, ook al zijn de olie- en gasvoorraden beperkt. Daarom is het zo belangrijk om aan energiebesparing te doen in onze gebouwen. Het komt zowel het milieu als onze portefeuille ten goede.

Maar hoe weet je nu welke investering de moeite loont? Overweeg je te investeren in een nieuwe energiezuinige verwarming? Dan kan het interessant zijn om eerst na te gaan waar je energieverlies hebt. Want in een goed geïsoleerde woning kan een ketel met een kleiner vermogen volstaan.
Meten is weten. Overweeg daarom een energiescan in jouw woning.

Wat houdt een energiescan in? Na een snelle bevraging van de bewoners, gebeurt de opmeting van het huis. Er wordt gekeken naar de isolatieschil (muren, dak, ramen, ?), de verwarmingsinstallatie, de koeling en de warmwaterboiler . Op basis van deze gegevens krijg je tips om energie te besparen.


Vooral een gebrekkige isolatie brengt hogere energiekosten met zich mee. Groen Westerlo pleit er daarom voor om inwoners na een energiescan een premie voor isolatiewerken te geven.