Groen is niet altijd Groen!

30 April 2011

Groen is niet altijd Groen!

GROEN! WIL WESTERLO, PAREL VAN DE KEMPEN, GROEN HOUDEN Groen!Westerlo zet zich in voor een aangenamer en groener Westerlo en we vinden het niet leuk dat we de schuld krijgen van dingen waar anderen voor verantwoordelijk zijn. 

foto : Het Nieuwsblad 13 jan 1996 - "In de stille Kempen" - door SNOF.

Toen was het protest gerechtvaardigd, nu met domein de Merode niet.

 

Onlangs werd ik als lid van Groen! aangesproken over de landinrichtingswerken in het domein de Merode op een manier als "Wat zijn die gruun nu weer van plan?".  Maar Groen! heeft daar niks mee te maken: in Westerlo is de CD&V de baas en de projecten in het domein de Merode gebeuren onder toezicht van de Vlaamse Regering (landbouwminister Kris Peeters, CD&V).

Onze partij wordt zo telkens als schuldige aangewezen als mensen niet akkoord gaan met werkzaamheden die iets met natuur te maken hebben.  Vaak gebeuren die werken door het agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt, het Kempens Landschap, de bosgroepen enz.  Al die organisaties hebben geen binding met de partij Groen!.

Wat het domein de Merode betreft kunnen we u alvast geruststellen: de werken hebben als doel het gebied in goede zin te ontwikkelen.  Over een aantal jaar zult u zien hoe mooi het daar geworden is.

Werkzaamheden in bossen of groengebieden worden meestal ook voorafgegaan door een openbaar onderzoek of een infovergadering.  We willen graag alle inwoners oproepen om gebruik te maken van die mogelijkheden om bezwaren te uiten of vragen te stellen.

Mocht u kritiek hebben op iets waar we echt verantwoordelijk voor zijn, dan willen we dat natuurlijk graag horen.  Ook als u suggesties heeft voor iets waar wij als Groene partij voor kunnen ijveren in de gemeenteraad.  Of als u met een vraag zit ..  En als u met ons wilt meewerken, dan worden we helemaal blij.

En om te bewijzen dat we ook wel 's met onszelf kunnen lachen ..  Moet je een Groene begraven of cremeren ?  Nee, composteren !

 

Remi Heylen , voorzitter Groen! Westerlo