Laat het bos een bos zijn

23 April 2012

Laat het bos een bos zijn

Als we de CD&V haar gang laten gaan zal die parel snel van zijn pluimen verliezen! Iedereen is ondertussen al wel een kijkje gaan nemen naar het overbodige, megalomane brugproject. Dat heeft een pak geld gekost aan de belastingbetaler, kent geen enkele meerwaarde op die plaats en doet op een stevige manier afbreuk aan het landschap van den Asberg en zijn omgeving.Westerlo, Parel der Kempen.....!?

In de Beeltjens en Kwarekken volgen de misstappen elkaar alvast in snel tempo op.

"Ondertussen kent het verhaal van de stommiteiten al een vervolg: tussen Asberg en de Ster, midden in onze schone Beeltjensbossen, hebben ze pardoes een bospad omgetoverd tot een kleine "startbaan"! Stevig, als een tang op een varken, ligt ze daar te pronken, een absolute schande... tot nut van 't algemeen!" aldus Jos Rens, dorpsverantwoordelijke van Groen Westerlo.

"Dit heeft niets meer te maken met natuurbeheer, maar alles met een blind, overbodig opsouperen van subsidies. Trouwens, ware het niet veel beter geweest om dit geld te gebruiken voor sociale tewerkstelling? Op die manier zouden Beeltjens en Kwarekken op een natuurlijke manier het nodige onderhoud kunnen krijgen: twee vliegen in één klap. Nee, dus."

"Wedden dat 'de Kwarekkendreef' ook nog wat te wachten staat?" aldus Marc Van den Bruel, gemeenteraadslid Groen Westerlo.

'Groen' is kwaad en klaagt zulke schandalige toestanden aan. Laat het bos een bos zijn, niet meer maar ook niet minder. Maak er a.u.b geen (pret)park van. En nog: er zijn andere plaatsen in onze gemeente waar bruggen en verharde, veilige fietspaden meer dan welkom zouden zijn...

Eindevaluatie en afspraak op 14 oktober!

 

Jos Rens [email protected]

Marc Van den Bruel