Tweede appartementsgebouw goedgekeurd op de Grote Markt

03 Juni 2016

Tweede appartementsgebouw goedgekeurd op de Grote Markt

Even een update met betrekking tot de goedkeuring van het appartementsgebouw op de Grote Markt 54. Afgelopen maandag heeft het schepencollege dit inderdaad goedgekeurd.http://www.rtv.be/artikels/historisch-gebouw-westerlo-toch-tegen-de-gron...


Of dit zonder meer is goedgekeurd, en of er ook voorwaarden aan verbonden zijn, weten we nog niet. Dat is nog even het verslag afwachten van de bouwdienst.

Wat men laat uitschijnen is dat het nieuwe gebouw iets lager gaat komen (lager dan wat?) en dat het nieuwe gebouw meer gaat lijken op het origineel.

We hebben de plannen op de bouwdienst ingekeken.
De kroonlijst komt inderdaad een halve meter lager dan de kroonlijst van het geklasseerde gebouw op nummer 53 en het gebouw op nummer 55.
Maar
- er komt een bouwlaag extra
- de nok van het dak met de duplexappartementen (hoogte 13,55m) steekt meer dan 1 meter boven het dak van nummer 53 uit (12,42m).

In bijlage een vergelijking met hoe het gebouw er origineel uitzag en een schets (op basis van de documenten die ter inzage lagen op het gemeentehuis) van het te bouwen appartementsgebouw.

We wachten in spanning het verslag van de bouwdienst af.