Vier mee met 30 jaar Groen in Westerlo

28 Maart 2016

Vier mee met 30 jaar Groen in Westerlo

Op zondag 22 mei zetten we de werking van 30 jaar Groen Westerlo in de kijker. Het feestgebeuren start aan de Asberghoeve met een wandeling en nadien babbelen we bij op onze receptie. We verklappen ook de winnaar van de Groene Pluim. De prijs is een erkenning voor personen of organisaties die volgens ons een waardevolle bijdrage leveren aan het milieu of zich op één of andere manier onderscheiden op sociaal vlak . Onze genomineerden zetten we hieronder netjes op een rij. Jullie kiezen de winnaar. De prijs wordt uitgereikt door niemand minder dan onze nationaal voorzitter Meyrem Almaci.

 

Stemmen kan je eenvoudig door een mailtje te sturen naar [email protected] met de naam van je favoriet.

 

Genomineerde 1 - eco2eco
Klimaatopwarming is nog steeds een zwaar onderschat probleem. Het opwekken van duurzame energie is één deel van de oplossing, maar energieverspilling tegengaan is dat ook.
Het bedrijf eco2eco gelegen op het bedrijventerrein van Kamp C zet je op weg, voor advies en uitvoering. Bespaar energie, spaar het leefmilieu en je portemonnee.
www.eco2eco.be

 

Genomineerde 2 - Sus Van Olmen
Sus nomineren we graag voor zijn jarenlange werking rond mensenrechten, de derde wereld, en het Bondgenootschap met San José de Apartadó in Colombia.
25 jaar geleden was hij de eerste voorzitter van de wereldraad en is hierin nog steeds actief.
Tijdens een inleefreis naar Colombia met Broederlijk Delen werd hij gebeten door dit land. Hij ijverde voor een bondgenootschap tussen Westerlo en de Vredesgemeenschap van San José, onderhoudt nauwe contacten met hen en overtuigde andere gemeenten om mee in het Bondgenootschap te stappen.
Sus treedt regelmatig op als spreker voor de commissie Mensenrechten in het Parlement.
www.bondgenootschapvoordevrede.be/

 

Genomineerde 3 - Piet Goyvaerts
Op 25 april 2015 wordt Nepal opgeschrikt door één van de zwaarste aardbevingen in zijn geschiedenis. De ravage is enorm.
Samen met vrienden en familie zet Piet een grootse solidariteitsactie op poten. Een benefietweekend, een quiz en tal van andere initiatieven brengen geld in kas voor de heropbouw van het bergdorpje Lumsa.
//www.facebook.com/Benefietweekend-NEPAL