Westelwind : Westerlo, gemeente van de zon ?

01 Juli 2006

Groen! wil onderzoeken in welke mate een project zoals in Alkmaar in Westerlo mogelijk is. Niet direct om het op dezelfde schaal uit te voeren. Wel om na te gaan welke mogelijkheden er zijn en hoe de ervaringen van dergelijke projecten op Westelse schaal kunnen gebruikt worden.  Projectbeschrijving

De 'Stad van de Zon' is een VINEX-locatie in de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. De nieuwe wijk in dit zogenoemde HAL-gebied ontleent haar naam aan de zonnepanelen die op de daken van duizenden woningen komen. Ze zijn samen goed voor een vermogen van vijf MegaWatt aan fotovoltaïsche (PV) zonne-energie. Deze duurzame energiebron zet zonne-energie direct om in electriciteit.

Voor dit doel is een nieuw PV-dakconcept ontwikkeld dat op grootschalige wijze op hellende daken kan worden toegepast. VOS Projectontwikkeling B.V. (VPO) ontwikkelt een groot deel van het project. Uitgangspunt voor VPO is de bouwkundige meerkosten zo veel mogelijk te reduceren. Daartoe heeft VPO een team van deskundigen samengesteld, waarvan TNO deel uitmaakt.

Nuttige Links

 

naar Overzicht Westelwind projecten