Westerlo, liever parel dan diamant

06 September 2012

Nog in Antwerpen. Baas van het parket is daar een Luikenaar. Of wat betekent anders de naam Liégois ? Nochtans spreekt hij perfect Antwerps. In dit taaltje hield hij een betoog tegen perslekken. Alsof onze oude Dame Justitia een pamperbeleid behoeft. Nu is er eindelijk eens een Zwitsers bankier die zijn boekje opendoet. Dat komt via Frankrijk bij ons terecht. Een dappere onderzoeksrechter stort zich op dit dossier, omdat fraudebestrijding nu eenmaal in het regeerprogramma staat, maar wordt in de naam van alle C's in de diamant teruggefloten. Voor leken in de diamantsector ? waartoe niet deze zoon van een diamantslijper, die begin jaren '70 plots zijn werk verloor omdat India aantrekkelijker leek dan onze Kempen- ? die C's staan voor Clarity, Carat, Colour en Cut. , helderheid, is het laatste wat in dit dossier beoogd wordt.Clarity

 

 

Maar het zijn wel heren van hoog karaat (Carat) die zich de belangen van de diamantsector op hun hals (en die van hun vrouw) halen. Laat mij aan U voorstellen ? de Diamantclub : Voorzitter Jan Jambon ( NVA), en twee ondervoorzitters Servet Verherstraeten (CD&V) en zoontje Schiltz ( Open VLD). De voornaamste politieke kleuren (Colours) zijn daarin vertegenwoordigd.

De encyclopedie leert ons dat diamant wegens zijn hardheid eigenlijk 'onverslaanbaar' betekent. 'Eerlijk en anders", is onze slogan. Dat wordt moeilijk voor Groen daar aan de Stroom. Dus gaan we hier maar voluit voor Groene Stroom. Discussie gesloten ? Cut !

Een column van Jos Van den Heuvel